JMAutoservice

De passie voor Toyota is begonnen toen ik nog bij een Toyota dealer werkte. Ik startte toen met een standaard Toyota Celica T18 1.6i 16v. Helaas kwam toen de ergernis omdat een standaard Toyota Celica maar 105 PK heeft. Daarom ik besloten om een échte Celica te kopen.

Dit werd een Celica 2.0I 16v turbo GT4, deze had standaard 204PK, een hele vooruitgang wat betreft trekkracht en wegligging.

Na wat speurwerk op het internet vond ik een RVS Uitlaat met een downpipe vanuit de turbo en een doorsnede van 80 mm. Nu begon het er pas echt op te lijken. Er waren nog wel enkele aanpassingen nodig aan de elektronica, tevens moest nog een HKS variabele mapsensor gemonteerd worden.

Na een test op een dyno testbank kwamen we toch uit op een vermogen van 254PK. Dit was boven verwachting, daar ik geen toename van 50PK had verwacht. Met dit vermogen was het ook noodzakelijk om het remsysteem aan te passen, hiervoor heb ik geperforeerde remschijven gemonteerd. Nu is het pas echt genieten om met deze auto de weg op te gaan!